Direktlänk till inlägg 21 november 2007

Hihi Me and Mr Smith...

Av Julia Folkessson - 21 november 2007 15:06

Hej hej!!


Dags för vfu2! Igår var det min och Saras första dag. Det var min tur att hålla i en PowerPoint lektion med en femma på Domarringen. Jag och Sara träffades i lärarrummet ocg gick sedan in till datasalen för att förbereda och se så att allt fungerade. Och det gjorde det! :)

För att det inte skulle bli ett stort kaos i datasalen så gick vi upp till eleverna i deras klassrum och presenterade oss ännu en gång. Jag berättade att jag skulle hålla i en lektion och vad vi skulle göra så att eleverna var lite förberada. Sedan bad jag dem att inte springa och sätta sig framför datorerna utan jag ville ha dem samlade framför mig på golvet. Min tanke var då att jag skulle visa min startnyckel och min, eller elevernas, resurssida. Det fungerade mycket bra, jag fick alla elever samlade framför mig och började min lektion.

Jag visade startnyckeln och pratade lite om möjligheterna med PowerPoint och sedan fick de sätta sig framför varsin dator och "följa John" kunde börja :)

Jag var lite nervös innan för hur det skulle gå och ifall alla skulle hinna med och förstå det jag gick igenom. Men det gick alldeles utmärkt!! De var jätte duktiga! Det känndes väldigt bra när jag rörde mig runt i klassrummet runt alla dessa trettio datorer och gick fram och tydligt pekade på skärmen, jag kände mig trygg.

Jag gick igenom grunderna i PowerPoint och märkte att eleverna var bekanta med programmet sedan tidigare. Men det kändes som om en repetition behövdes. Sara var med hela tiden och gick runt i salen och hjälpteeleverna.                                  
                                                  
             

När vi var klara fick eleverna spara sina presentationer, stänga av datorerna och återigen sätta sig på golver framme vid mig. Jag återgick då till resurssidan och visade den manual jag förberett och förklarade för dem hur de skulle kunna gå till väga. Sedan fick det alla adressen av mig till sidan. Jag avslutade lektionen genom att disskutera vad vi lärt oss och om det hade haft kul. Jag fick en bra respons från både elever och lärare och jag kände mig mycket nöjd.

Min tanke kring att bara ha en lekion som jag upprepar då jag ska ha den med alla fyra "femmorna" är att jag får en möjlghet att ändra på det som inte riktigt fungerar. Som jag käner nu som kommer jag inte ändra på något till nästa lektion! :)

I morgon blir det en ny utmaning då jag ska möta en annan "femma". Men jag tycker att det ska bli super roligt och hoppas att det går bra.


Fortsättning följer...

//Julia


 
 
Ingen bild

Sara E

21 november 2007 22:16

Hallo Mrs Smith...
Shysst bild, men jag har för mig att det var jag, Pitten och Maddox som har synts på en tidigare bild...fniss.
Kul att det går bra, det är väl klart att du fixar det - hade inte förväntat mig annat! Kram.

 
Ingen bild

Lasse W

22 november 2007 09:43

Hej!
Kul att du fått en bra start på VFU2. Låter ju som en jättebra lektion. Lycka till inför de kommande lektionerna. Bra jobbat!

 
Ingen bild

Lasse s

27 november 2007 10:23

Hej Julia
det är lite tunt med skrivandet här...
Hur gick det med femman?
kul att de lektioner som ni får ha verkar falla väl ut hos kidsen och att du är nöjd med vad du gör!
kör så att det ryker

LS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Julia Folkessson - 29 november 2007 12:14

Mål och Syfte:   Jag har haft lektioner i programmet Powerpoint med femmor under min vfu period två. Det har varit mycket lärorikt och jag har fått med mig en hel del erfarenheter som jag kan ha nytta av i min framtida roll som lärare. Syftet med min...

Av Julia Folkessson - 28 november 2007 13:18

Hej hej!   Ja, nu börjar det närma sig slutet på den här vfu perioden också. Det har gått fort men jag har trots det kännt att jag fått ut det jag ville av den. Jag har fortsatt att kämpa med min Powerpoint lektion med femmorna och det har flytit på ...

Av Julia Folkessson - 19 oktober 2007 14:58

Hej hopp!!   Idag fick vi träffa den sista femman som vi kommer att undervisa under vfu period 2. Vi fick presentera vilka vi var och vad vi gjorde där. Läraren började ställa frågor till eleverna om datoranvändning. Och vi fick då återigen en positi...

Av Julia Folkessson - 18 oktober 2007 17:10

Hej allihopa!!   Då var det dags för vår sista dag på Domarringen! I morgon ska vi hålla i vår infosök lektion. Igår fick vi mycket bra information om elevernas datakunskaper som är en bra grund för vår lektion och för vfu period två.   Vi kommer att...

Av Julia Folkessson - 17 oktober 2007 14:46

Hej hopp!!   Nu ruller det på! Idag har vi fått möta eleverna och pratat om deras IT kunskaper för att ha en grund att utgå ifrån till vfu period 2. Nästan alla tycker det är jätte roligt med datorundervisning i skolan och anser att man lär sig mer m...

Presentation

Omröstning

Är det en bra metod att använda sig av bloggar under vfu:n? Där syftet är att kunna ta del av varandras erferanheter.
 Ja
 Nej
 Vet ej

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< November 2007
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards